PZC-Damwanden


Bent u op zoek naar stalen PZC-damwanden? Dan bent u bij Gooimeer aan het juiste adres. Bij ons kunt u terecht voor al uw projecten waarvoor u Z-profielen nodig heeft.

De kernactiviteit van Gooimeer, is het leveren en / of verhuren van stalen damwanden aan onder andere aannemers, heibedrijven, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus en overheden, in Nederland, Europa, maar zeker ook daarbuiten. Als familiebedrijf is Gooimeer al meer dan veertig jaar actief in de damwandsector en is Gooimeer gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van allerlei stalen damwanden, waaronder ook die van de PZC-damwanden.

 

PZC stalen damwanden voor ieder project

Onze PZC-damwanden zijn warmgewalste damwanden van het type “Z”.  In deze serie zijn er vele typen beschikbaar, die allen te koop en/of te huur zijn. Dit geldt overigens ook voor de andere typen damwanden welke Gooimeer levert, zoals de U-damwanden en ZZ-damwanden. PZC-damwanden onderscheiden zich van andere typen damwanden door de unieke en ijzersterke Ball en Socket slotverbinding. Deze verbinding werd decennia geleden al toegepast op damwanden (het is eigenlijk één van de oudste damwandverbindingen die er nog bestaan) en is nu weer helemaal terug op het toneel, vanwege zijn unieke eigenschappen.

Onze PZC stalen damwanden kunnen op allerlei projecten worden ingezet. Vanwege de grote variëteit in sterkte en de hoge staalkwaliteit waarin de damwanden geleverd worden, kunnen deze profielen op nagenoeg alle projecten worden ingezet. Denk daarbij aan kanaalwerken, ondergrondse parkeergarages, tunnels en kademuren. De profielen zijn uitermate geschikt voor blijvende en tijdelijke constructies, gezien de unieke sterke eigenschappen van het Ball en socket slotsysteem.  

Alleen de beste leverancier van stalen damwanden

Gooimeer levert stalen damwanden van alle bekende producenten. Sinds 2004 is ons assortiment ingrijpend uitgebreid met de damwanden van het Amerikaanse Gerdau. De stalen damwand PZC-profielen van deze fabriek zijn een enorme stap voorwaarts in de technologische ontwikkeling van grond- en waterkering. En vanaf begin 2011 is de serie uitgebreid met het nieuwe PZC 39 profiel, waardoor de `serie` nu nagenoeg compleet is.

Enkele kenmerken van de PZC-profielen van Gerdau zijn:

 

- optimale gewicht- / sterkteverhoudingen

- slotvormen die minimaal 2,5 maal hogere trekkrachten kunnen opnemen

- minder planken die uit het slot lopen door de sterke sloten

- (door de specifieke slotvorm) minder verbrande sloten

- uitermate geschikt voor drukmachines

- sterk verhoogde levensduur

- minimale staalkwaliteit S 355 GP

- conform de eisen en toleranties van NEN EN 10248 deel 1 en 2

Ook hebben wij voor deze profielen een ruime keus aan standaard hoekprofielen, waardoor hoekoplossingen eenvoudig zijn te realiseren.

 

Door onze brede reeks aan stalen damwanden, kunt u met elke klus en elk project bij ons terecht. Gooimeer heeft intussen al vele tientallen projecten op haar naam staan met deze PZC damwanden, die allen succesvol zijn afgerond. Op onze locatie in Almere hebben we een grote voorraad aan stalen damwanden, zodat we direct kunnen inspringen op uw aanvraag.

 

PZC-damwanden, de sterkste in zijn soort

Gooimeer is de exclusieve vertegenwoordiger van deze PZC-damwandprofielen. Zoals al eerdergenoemd, verschilt het PZC-profiel van het gebruikelijke Z-profiel door de Ball en Socket verbinding. Ervaring en tests hebben uitgewezen dat deze damwandslotverbinding uitermate sterk is. Door deze sterke verbinding en zijn unieke vorm, is de slotschade aan de damwanden tijdens het aanbrengen en eventueel weer verwijderen, verwaarloosbaar klein.

 

We hebben een aantal tests laten uitvoeren om te kijken of de PZC-damwanden van Gerdau zouden voldoen aan onze strenge kwaliteits- en sterkte eisen. Een gerenommeerd laboratorium is ingeschakeld om de tests uit te voeren. Hierbij zijn verschillende stalen damwanden van verschillende leveranciers zijn getest op de sterkte van het slot, onder andere van de AZ-18, PZC 18 en Hoesch 1700.

 

Uit elk damwand profiel zijn twee stukken gesneden met aan ieder uiteinde een op elkaar passend slot. Vervolgens zijn de sloten in elkaar geschoven, niet gesponst of gelast. Tijdens de test is geprobeerd om beide damwandzijdes in tegengestelde richting uit elkaar te trekken, om het damwand slot te laten bezwijken. Het stalen PZC-profiel van Gerdau kwam veruit als beste uit de test en bleek zelfs meer dan twee keer zo sterk te zijn als alle andere slotverbindingen. Ook behield de PZC-damwand het beste zijn vorm, ook na de test.

 

PZC-damwanden huren of kopen

Elk project dat PZC-damwanden nodig heeft, is uniek in z’n soort. Bij Gooimeer houden we dan ook rekening met het feit dat elk project andere wensen en eisen met zich meebrengt. Bij sommige projecten is het noodzakelijk om de PZC-profielen te kopen, terwijl het bij andere projecten enkel nodig is om de damwanden tijdelijk te huren. Beide mogelijkheden zijn bij Gooimeer mogelijk.

De beste PZC-profielen voor u

Mocht u nu nieuwsgierig zijn geworden naar ons aanbod in stalen PZC-damwanden, of wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze werkwijzen, dan mag u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag met uw zoektocht naar het juiste Z-profiel voor uw vraagstuk en samen zullen we opzoek gaan naar de beste oplossingen.

Download hier de specificaties van de PZC profielen